Meny Lukk

Etappebeskrivelse


SS1/SS5 – Løvbrøttet (5,77km)

Løvbrøttet er en klassisk etappe vi har benyttet oss av i mange år, samt i mange konfigurasjoner. I år kjøres etappen fra øverst i Løvbrøttet og til Hennung. Etappen er en fin sammensetning av rask og knotete, med innspill av «krøn» gjennom artige svingkombinasjoner.


SS2/SS6 – Åstjern (6,27km)

SS2: Første bil starter kl. 10:44
SS6: Første bil starter kl. 14:18
Veien stenges kl. 08:00

Åstjern er en velkjent etappe vi har kjørt i flere år. Vi starter årets etappe innerst ved Hennung, og vil gå på raske veier med sjikaner for å dempe farten inn forbi Åstjernkrysset. Deltagerne fortsetter videre mot Dyrud og passerer det klassiske «guppet» før de drar forbi høyspentkablene i ca 1km før de flyr forbi mål. Her har mange fått kjenne på de fysiske lover gjennom årene. Etappen stiller med flere flotte publikumsplasser langs løypa. Det letteste vil være å kjøre inn til Åstjern fra Brandbu, og parkere der. Fra parkering er det kun 300m til etappen.


SS3/SS8 – Sagvollen (23,07km)
Powerstage

SS3: Første bil starter kl. 11:57
SS8: Første bil starter kl. 16:12 (powerstage)
Veien stenges kl. 09:00

Sagvollen er en klassiker i Norsk Rally og elsket av deltagerne. En etappe som virkelig har alt. Etappen starer ved Skjelbreia på Skjerva og går via Sagvollen til Sveraberget før den svinger til høyre og går ut mot mål de siste kilometerene i heftige Badstuvegen og i mål ved renseanlegget før undergangen ved RV4 i Lygnabakken.

Det finnes flere flotte publikumsplasser langs løypa:

  • Noen parkeringsplasser ved skiparkeringen Våja, ca 2km etter start.
  • Mulighet for parking i veien fra Gran (Lynnebakka) inn mot Sagvollen. Husk å parkere godt til siden av veien så det ikke skapes trafikk.
  • Ved Sagvollen er det mange fine publikumsplasser på begge sider av veien fra Stallen. Her slipper man å gå langt for å finne en god plass.
  • Fra Sagvollen til Sveraberget finnes det så og si ingen parkeringsplasser langs løypa. Fra Sveraberget kan man kjøre opp Liaveien fra Jaren og nesten frem til etappen. Parkering som stenger generell ferdsel er ikke tillatt.
  • Fra Sveraberget til mål finnes det ingen parkeringsplasser, men området har mange flotte publikumsplasser. Her er det bare å møte opp i god tid for fot-ferdsel inn på etappen. Området byr ofte på stor fart og spenning.
  • Det er gode parkeringsmuligheter for en del biler fra «undergangen» ved mål og opp gamle Lyngnabakka mot Pukk 1.

SS4/SS7 – Brandbu Superspesial (1,98km)

SS4: Første bil starter kl. 12:29
SS7: Første bil starter kl. 15:01
Veien stenges kl. 09:00

Brandbu Superspesial er en ny og spennende publikumsetappe i gangavstand fra Brandbu sentrum. Etappen går på et jorde rett ved Hadeland Folkehøyskole, og her vil publikum få se bilene lenge. Vi stiller også med noen spektakulære hopp. Se «Kart» i menyen for egne oppmerkede publikumsområder. Det vil ikke være mulig å stå langst løypa på jordet grunnet sikkerhet. Det vil være kiosksalg med enkel mat og varm/kald drikke ved inngangen til jordet.


Vil du være med å bidra til gjennomføringen av arrangementet, enten som vakt eller funksjonær kan du ta kontakt med oss her: post@nmkhadeland.com eller direkte med funksjonær-sjef Jan Erik Thaulow på tlf: 468 14 200 eller mail: thaulow68@gmail.com

Vi i NMK Hadeland ønsker alle deltagere og publikum velkommen til et fantastisk Hadeland-eventyr.