Meny Lukk

Årsberetning 2009

Her er styrets årsberetning for 2009.


Styret for 2009 har bestått av:
Leder: Tor Haugen
Nest leder: Arne Ingar Stulen
Kasserer: Torunn Jahrmann
Sekretær: Solveig Sundt Jahrmann
Styremedlem: Rune Fossli
Styremedlem: Petter Bredesen
Styremedlem: Trond-Håvard Østheim
Varamedlem: Anders Granheim
Varamedlem: Jørgen Nordhagen

Medlemmer:
Det var ved nyttår 123 betalende medlemmer tilknyttet NMK Hadeland. Dette er stort sett aktive utøvere.
Vi har hatt medlemsmøte første mandag hver måned. Det har vært oppmøte hver gang, men desverre så er det ganske få som har møtt, men vi har hatt hyggelige “kaffe kvelder” uten noe spesielt tema.

Møtevirksomhet:
Vi har i 2009 hatt 8 styremøter.
Bilsportkonferansen, NBFs arrangørkonferanse, ble avholdt på Gardermoen i oktober. Bjørn Erik Sanna, Solveig Jahrmann, Anders Granheim og Arne Ingar Stulen var på Rally seksjonen, Rune Fossli, Trond Håvard Østheim og Anne Kjersti Ludvigsen var på Bilcross seksjonen. Anders tok løpsleder og jury kurs på konferansen.
Vi var representert på Sportsmøtet for NMK ved Solveig Jahrmann.
Vi har også vært på 3 møter i forbindelse med Rally Norway 2009.

Vi har igjen arrangert Rally Hadeland og Klubbløp, hjulpet til på Aurskog/Høland Rally og Rally Hedmarken. Vi hadde også ansvaret for en etappe på Rally Norway. I tillegg representer Anne Kjersti klubben som jury på flere bilcross løp i løpet av sommeren.

NMK Hadeland er nå registert i Frivillighetsregisteret i Brønnøysund, og kvalifiserer derfor til Grasrotandelen. Alle tippere oppfordres til å legge til NMK Hadeland som sin Grasrot organisasjon mot Norsk Tipping. Org ID 994 592 610.
Rally Hadeland 2009:
Rally Hadeland 2009 hadde NM status. Basen var på Lygnasæter, serviceplass i Gran sentrum og fartsprøvene Brovoll, Sagvollen, Løvbrøtte, Åstjern, Helgedalen og Harestua Gård. Vi hadde 134 deltagere, av disse rekordmange lokale deltagere: 17 førere og 14 kartlesere er medlemmer i NMK Hadeland. Rally Hadeland 2009 ble et rally folk vil komme til å huske, men ikke med bare positive fortegn. Lokalavisa Hadeland skrev:
62 biler måtte bryte årets Rally Hadeland.
Et ekstremt snøvær gjorde forholdene helt umulige, og mange måtte gi opp allerede på den første fartsetappen. Ut over dagen sto den ene etter den andre av, og da alle etappene var kjørt ferdige, viste det seg at halvparten av alle bilene aldri kom til mål. Snøen lavet ned på de to første etappene, mens det på etappe 3, 4 og 5 var oppholdsvær. Utover ettermiddagen snødde det værre enn værst, og arrangøren måtte avlyse den 7. etappen fordi brøytemannskapene ikke greide å ta unna all snøen.
Til slutt var det Eyvind Brynildsen som vant Rally Hadeland 2009.
Dette er et arrangement som innebærer mye planlegging. Og vi vil gjerne benytte anledningen til å takke alle involverte parter under Rally Hadeland 2009 for et, til tross for diverse utfordringer, godt arrangement.

Jubileums DVD:
TV-Media har laget Jubileums DVD for oss: Lygnasprinten-Rally Hadeland 1985 – 2009, 25 år med rally historie. Denne selges for kr 200,- ev. 250,- ink frakt.

Rally Norway 2009:
NMK Hadeland tok utfordringen med å ha ansvaret for en etappe på Rally Norway 2009. Vi fikk Mountain, som gikk to ganger på lørdag. Her stilte vi med fullt etappemannskap inkludert 180 sperre/publikums vakter.
Vi vil takke alle involverte for at dette ble et veldig bra arrangement:
Rally Norway er kjent for å ha gode, utfordrende etapper, fantastiske landskap og en av verdens mest spesielle VM-runder i rally.
På forhånd uttalte Sébastien Loeb at han ikke hadde sansen for vinterrally, men etter 23 ferdigkjørte etapper i norsk vinterlandskap formelig strålte den femdobbelte verdensmesteren.
– Det var perfekt i år! Under dårlige forhold kan snørally være det verste å være med på, men med gode forhold det aller beste. Dette er verdens vakreste rally, skryter Loeb etter å ha tatt seieren.
– Rally Norway har de beste etappene i «sirkuset», avsluttet han.
Abu Dhabi gir i alle VM-rundene ut en Spirit of the Rally-pris til noe de ønsker å fremheve fra rallyet. I en kort seremoni i dag mottok Rally Norway prisen for sitt miljøengasjement.
– Det er fantastisk at vi får en slik pris og at miljøengasjementet til Rally Norway blir lagt merke til, sier daglig leder Even Wiger, etter å ha mottatt prisen.
Rally Norway er et klimanøytralt arrangement og i år har miljøfokuset vært enda sterkere enn i 2007. Blant annet kunne man se ny miljøteknologi i Green Room på Scandic under hele VM-runden. Rally Norway var også arrangør av et miljøseminar i Green Room og verdensstjernene og Jens Stoltenberg stilte opp for Rally Norways miljøfokus.
Med dette engasjementet har Rally Norway tatt på seg oppgaven å være en ledestjerne på miljøsiden innen internasjonal motorsport. Begrepet «look to Norway» som president Franklin D. Roosevelt brukte under 2. verdenskrig, skal også gjelde for motorsportens miljøengasjement.

Premiefest for klubbløp 2008:
I april ble det arrangert Premiefest etter fjorårets klubbløp. Liv Norun, Karina og Trond-Håvard arrangerte en meget vellykket fest. Dette kan gjerne gjentas!

Bilcrossløp:
NMK Hadelands bilcross løp i 2009 måtte desverre avlyses. Vår dato ble kom i kontflikt med juniorlandsfinale i bilcross i Hønefoss, og NM i Rallycross på Lyngås. Vi kom fram til at vi pga dette ville ha problemer med å få med funksjonærer, og at det sansynligvis ville blitt liten deltagelse. Vi valgte derfor å ikke arrangere det som sannsynligvis ville blitt et minus prosjekt.

Klubbløp:
I 2009 ble vi nødt til å arrangere klubbløp sammen med en annen klubb. Valget falt på Hønefoss og Eriksplassen. Årets klubbløp ble avholdt i drit dårlig vær, det var vel den eneste dagen med nedbør i oktober, og det snødde! Morsom bane, men utrolig glatt på snø. Været gjorde sitt til at arrangmentet dro ut, så vi måtte avlyse 3. omgang, og gå rett på finalene. Premieutdeling tok vi sammen med en fest på Hadeland Gjestegård samme kveld. Mange slitne sjeler, men alikevel var dette suksess.

Resultater:
Navn Klasse total beste plassering
Tommy Rustad STCC 1.plass
Raymond Harring Rallycross Supernasjonal Klasse 1 10. plass 8. plass Lyngås
Kai Eidsand Rallycross Supernasjonal Klasse 3 29. plass 16. plass Melhus
Tor Haugen RCN Klasse 2 13.plass 4.plass Gjøvik
Per Kristian Andersen Bakkeløp Klasse 1, supernasjonal 6.plass Varna
Tom Einar Aaserud Bakkeløp Klasse 3 NM 3. plass 1.plass Varna
Tom Hvinden Bakkeløp Klasse 4 NM 6.plass 8.plass Sør-Gudbransdal
Lars Morten Berntsen Bakkeløp Klasse 4 NM 10.plass 1.plass Lillehammer
Anders P. Andersen Bakkeløp Klasse 4 NM 4. plass Varna
Jørgen Nordhagen Rally Klasse 4, Kartleser, NM 63.plass
Lars Morten Berntsen Rally Klasse 6, NC 13. Plass 3.plass Grimstad
Morten Bredesen Rally Klasse 6, NC 14.plass 3.plass Hedmarken
Steffen Grimsrud Rally Klasse 6, NC 15.plass 1.plass Hadeland
Kai Eidsand Rally Klasse 6, NC 17.plass 2.plass Hadeland
Edvall Martin Stenberg Rally Klasse 7, NC 8.plass 1.plass Flesberg
Roy Petter Brenden Rally Klasse 7,NC 19.plass 2.plass Hadeland
Einar Haagensen Rally Klasse 7, NC 37.plass 2.plass Hadeland
Trond Linstad Rally Klasse 7, NC 47.plass 3.plass Trøgstad
Hans Anders Kjos Rally Klasse 8, NC 25.plass 2.plass Hedmarken
Halvard Henrik Nyland Rally Klasse 8, NC 29.plass 3.plass Hadeland
Øystein Lunde Rally Klasse 8, NC 31.plass 5.plass Hedmarken
Tom Nyhuus Bilcross Åpen 1.plass Sommerfestivalen Aremark
Tom Nyhuus Bilcross Åpen Klubbmester
Solveig Jahrmann Bilcross Damer Klubbmester
Hans Anders Brænden Bilcross Junior Klubbmester
Tor Haugen RCN Klubbmester
Tom Nyhus Rally Klubbmester

Vi ønsker å gratulere Tommy Rustad spesielt for sin totalplassering i STCC. Det var vel fortjent!

For protokoll klikk her.

Styret v sekretær
Solveig S. Jahrmann