Meny Lukk

100 biler til start i Rally Hadeland

Førstkommende lørdag er det igjen klart for Rally Hadeland. Løpet har status som Norgescup for nasjonale klasser, og et tresifret antall biler er å finne på startlista. Først ut i løypa er en av de lokale favorittene, Lars Morten Berntsen med sin faste kartleser Arne-Ingar Stulen.

I og med at løpet er et NC-løp som ikke inngår i NM, skal de nasjonale klassene starte først, og Berntsen må regne med tøff konkurranse fra NC-leder Vidar Furuseth fra NMK Trøgstad og andremann i cupen så langt, Ole Morten Korsmo fra KNA Solør Motorsport, begge i Volvo. En annen Volvo-fører er Kjell Arne Smerud. Rallycross-spesialisten kan bli en utfordrer på sine hjemtrakter sammen med kartleser Lena Brinch. Anders og Stig Granheim, også de fra Hadeland, stiller til start i en Golf. De har også erfaring nok til å kunne blande seg i tetstriden.

Kjell Kletthagen fra NMK Trøgstad leder NC-klasse 7. Han stiller til start på Hadeland for å forsvare sin plass sammen med Jan Vidar Olsen, også han fra NMK Trøgstad.

Den siste NC-klassen ledes av Assar Granum fra NMK Modum og Sigdal. Han er ikke påmeldt til Rally Hadeland. Dermed har Ståle Hovda fra NMK Nore og Uvdal muligheter til å ta over ledelsen i klassen. Han ligger kun halvpoenget bak Granum i sammendraget, og stiller til start førstkommende lørdag.

De internasjonale klassene ledes an av Øyvind Sulland og Morten Mæhlum fra NAF Gjøvik Jr. i en gr.N Subaru. De får følge av Per E. Brynhildsen fra MA Moss og kartleser Roy Espen Olsen fra KNA Varna. Videre bak i feltet finner vi flere biler i denne klassen.

I klassen for de mest trimmede bilene, stiller blant andre Mats Østberg fra Moss i en Subaru Impreza WRC og Trond Sveinsvoll fra Stavanger i en Ford Focus WRC.

På den foreløpige startlista finner vi også navn som Anders Kjær og Sveinung Bieltvedt. Kjær leder Peugeot Supercup i Rally, der han ble nummer to i fjor bak Bieltvedt. Bieltvedt kjører en Ford Fiesta ST 150 i klasse 3 i år. I denne klassen stiller også Atle Gulbrandsen til start. Atle har bred erfaring fra formelbilrace i USA i tillegg til langdistanseløp i Norge og Europa for øvrig. Ellers har vi blitt godt kjent med journalisten som de siste årene har kommentert både Rally-VM og VM i F1 på TV.

Rally Hadeland fremstår i «ny» og kompakt form med klassikerene Sagvollen og Helgedalen som løpets høydepunkt. Tre av prøvene kjøres to ganger.

Det kjøres 8 spesialstrekninger som til sammen utgjør 71 km av løpets totale lengde på 215 km.

Løpet har base på Hadeland Gjestegård på Jaren.

Tidsskjema:
10:00 START Brandbu Sentrum
10:23 SS1, Løvbrøtte 1, 5,81 km
10:41 SS2, Åstjern Nord 1, 9,18 km
11:11 SS3, Sønsteby 1, 6,9 km
11:34 Reguleringspause Brandbu Sentrum
12:03 Service 1, Jaren Nettbuss
12:58 SS4, Sagvolden, 20,54 km
13:40 SS5, Helgedalen, 6,83 km
14:09 Reguleringspause Brandbu Sentrum
14:38 Service 2, Jaren Nettbuss
15:28 SS6, Løvbrøtte 2, 5,81 km
15:46 SS7, Åstjern Nord 2, 9,18 km
16:16 SS8, Sønsteby 2, 6,9 km
16:39 MÅL Brandbu Sentrum

NC-stilling: www.bilsport.no

Radio Randsfjord vil sende Rallyradio der publikum får oppdaterte resultater og rallynyheter gjennom hele dagen.