KNA Rally Finnskog

KNA Rally Finnskog ble en ufyselig og kald opplevelse for nesten 100 biler. Det var snøvær og mye vind da de første bilene la ut på 133 km med fartsetapper.

Siden dette var tredje løpet i NC (Norges Cup for nasjonale klasser) var det nasjonalbilene som skulle starte først. Noe som vel ikke skulle vise seg å være noe fordel i dette været. Første SS var den legendariske Varaldskogen på 26,7 km, som skulle bli en tøff start.

Brødrene Morten og Petter Bredesen med for anledingen start nr 7 fikk erfare at det var en del snø i veien for de første bilene, men kjørte stødig og mitt i veien. De tre første SS'en gikk greit og på vei inn til service lå de som nr to kun 22,5 sek bak Peter Hjalmarsen som ledet. Men den som overasket mest fra NMK Hadeland's sine førere var Dan Henning og Trond-Håvard Østheim, som endelig var ferdig i debutant klassen og har innkassert C førerlisen. De startet denne gangen i klasse 12, og ledet klassen klart etter tre SS'er med 21,1 sek. Så det var tydelig at Dan Henning og Trond-Håvard var klar for større utfordringer en debutantklassen. Jan-Widar Jahrmann hadde lånt ut Turbo Volvoen til Vidar Furuseth, det skulle ikke gå så bra for Furuseth, da de måtte bryte allerede etter SS 1 med tekniske problemer.

Etter at service var unnagjort i snøstorm på Kongsvinger Travbane, var det klart for de samme tre SS som ble kjørt før service. Morten og Petter hadde planer om å klemme til skikkelig med nye hjul og masse selvtillit. Men slik skulle det ikke gå, for etter SS 5 var det slutt på moroa, da takket Taxi'en (Volvo 244) for seg og ville ikke være med på moroa lenger. Dette var utrolig synd, for de lå an til en klar andreplass og hadde seieren i sikte. Men sånn er desverre rally, så det var bare å pakke sammen og reise slukøret hjem igjen.

Bedre skulle det gå for Dan Henning og Trond-Håvard Østheim, som da måtte redde NMK Hadelands ære. De slet noe med å beholde ledelsen, karnskje det var besluttlingen om å ikke bytte hjul under servicen som gjorde utslaget. Men selv med brukte hjul det ble en oppsiktsvekkende andreplass i første løpet med C fører lisens. Slått med 1,10 min av Trond Stensbøl. Så vi kommer nok til å se mere til disse gutta i fremtiden.

De to siste representantene fra NMK Hadeland denne gangen, Jørgen Nordhagen og Nils Olav Oulie. Kartlesere for henholdshvis Dag Terje Kisen og Håvard Underthun måtte bryte i det ruskete været.

Kopirett © 2020 NMK Hadeland. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU General Public License.